Reabilitare a Băii Turcești, monument istoric pe care municipalitatea ieșeană intenționează să îl transforme într-un Centru Internaţional de Artă Contemporană

Proiectul de reabilitare a Băii Turcești, monument istoric pe care municipalitatea ieșeană intenționează să îl transforme într-un Centru Internaţional de Artă Contemporană, a fost modificat. Consilierii locali au votat astăzi în unanimitate un proiect de hotărâre în acest sens. Singura modificare făcută este generată de schimbările legislative fiscale survenite de la precedenta Hotărâre de Consiliu Local în acest sens și care se aplică și în cazul proiectului pentru care Primăria Municipiului Iași a solicitat deja finanțare europeană.
Municipiul laşi a depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord – Est, pe 25 noiembrie 2016, proiectul „Centrul Internaţional de Artă Contemporană: Reabilitarea, consolidarea şi refuncţionalizarea clădirii fostei Băi Comunale (Baia Turcească)”, în vederea finanţării în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5 „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiţii 5.1 „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”. Proiectul a fost evaluat de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională, a fost declarat conform administrativ şi eligibil, a primit 75,00 de puncte la evaluarea tehnică şi financiară şi a fost introdus săptămâna trecută în etapa precontractuală a finanţării.

Valoarea totală a proiectului este de 21,86 milioane lei, din care 18,39 milioane lei sunt cheltuieli eligibile. Durata de implementare a proiectului este estimată la 48 de luni, din care 36 de luni durata de execuţie a lucrărilor.

Ședința Consiliului Local Iași a fost Transmisă live online, la calitate full HD, iar înregistrarea poate fi urmărită pe canalul nostru Youtube: https://youtu.be/e-WX1Uz1_HQ și pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi/videos/1763404940385473/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *