Finala naţională a Concursului de lectură „Bătălia cărţilor”

Cititorul anului 2017 la categoria 14-18 ani este din Iaşi

Vineri, 2 martie 2018, la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea-Ciuc s-a desfășurat finala naţională a Concursului de lectură „Bătălia cărţilor”. Iașul a fost reprezentat de câștigătorii finalei locale de la secțiunea copii (11-13 ani) – Dragoș-Gabriel Axinte și de la secțiunea adolescenți (14-18 ani) – Christian-Ștefan Flandorfer-Tănăsuc. Ambii s-au întors cu premii.

Cu bucurie vă anunțăm că Cititorul anului 2017 la categoria 14-18 ani a fost declarat CHRISTIAN-ȘTEFAN FLANDORFER-TĂNĂSUC (elev la Colegul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași), iar DRAGOȘ-GABRIEL AXINTE (elev la Colegiul Național Iași) a fost recompensat cu Premiul pentru implicare în dezbatere la categoria 11-13 ani. Premiul Cititorul anului 2017 la categoria 11-13 ani a fost adjudecat de reprezentanta județului Maramureș, Cristina Kubas.

Concurenții care au participat la finala națională au reprezentat judeţele Sibiu, Galaţi, Dâmboviţa, Caraş Severin, Suceava, Argeş, Iaşi, Mureş, Maramureş, Cluj şi a judeţului gazdă Harghita.

Reamintim că ediția a patra 2017 a Concursului de lectură „Bătălia cărților” s-a desfășurat simultan în bibliotecile județene din România, în perioada martie-octombrie 2017, pe două secțiuni: 11-13 ani și 14-18 ani. Participanții înscrişi au avut de citit zece cărți (cărora le-au oferit calificative de la 1 la 5) și de întocmit fişe de lectură pentru fiecare. Pe plan local, competiția s-a derulat în perioada martie – octombrie 2017, iar la faza națională au participat câștigătorii din județele care au aderat la acest proiect . Lista cărților a fost unică la nivel național și nu a cuprins titluri din bibliografia școlară obligatorie.

În curând vom lansa ediția a V-a 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *